Iedereen verdient waardigheid, geduld en liefde

Wat ik vandaag graag met jullie deel, gaat over de vruchten van de Geest. Je leest ze in Galaten 5:22 Misschien ken je de uitdrukking: ‘Als je met één vinger naar de ander wijst, wijzen er drie naar jezelf.’ Juist in deze tijd van veel barensweeën vraagt het veel geduld, liefde en nederigheid. Juist op die momenten is God aan het snoeien in jouw. Alles moet eerst gebroken worden voor er genezing plaats vindt.

Om de opdracht uit vers 1 goed uit te voeren vraagt het veel discipline van ons. Het vraagt liefde en nederigheid. Iemand zachtmoedig terechtwijzen. HOE DOE JE DAT? Op dit moment heb ik een case waar ik iemand moet terechtwijzen. Van binnen borrelt er van alles bij mij en heb allerlei gedachten. Ten diepste weet ik dat ik juist op dit soort momenten moet wachten op de juiste timing. Mijn natuurlijk mens wil komen met woorden die afbreken. Satan gaat rond als een briesende leeuw om te verslinden de lammeren en de schapen. Er zijn wolven onder ons om ze te roven en te stelen. Handlangers van satan vind je overal. Binnen de kerk en buiten de kerk. God vraagt echter en met name in deze tijd dat wij waakzaam en alert moeten zijn en de wapenrusting goed aanbinden.

Gelukkig hebben we Gods woord maar ook de leiding van de Heilige Geest die ons zachtmoedig wil maken. Zo werkt de vrucht van de Geest. Stel je voor zeg dat ik mijn eigen denken laat gaan naar die persoon. Oh ja dat is mij in het begin van mijn carrière wel eens overkomen en ik moet echt nu ook nog steeds opletten dat ik niet val of struikel. want laten we eerlijk zijn. Jezus kijkt anders naar ons mens als wij dat doen. Wat mogen we van hem veel leren.

Op deze manier test God ons ook en zegt dit tegen ons uit liefde. Zal Ik je advies geven hoe jij met Mijn kinderen die in nood verkeren mag omgaan? Ik heb zoveel handvaten voor je waar je een leven lang genoeg aan hebt.

Iedereen verdient waardigheid, geduld en liefde

Deel het bericht met anderen

Andere blog- en nieuwsberichten

Iedereen verdient waardigheid, geduld en liefde

Hiermee meld je je aan voor de Academie:

Iedereen verdient waardigheid, geduld en liefde

Iedereen verdient waardigheid, geduld en liefde

Hiermee meld je je aan voor deze activiteit: