Zij Schittert Academie

Nieuwsbrief December 2020 Kerstgroet met Schittering.

Tijdens het schrijven van mijn boekje met de titel Zij Kijkt, Zij Luistert, Zij Schittert denk ik aan de afgelopen maanden. Het is niet zo vanzelfsprekend dat alles goed gaat in het leven. Toch denk ik nu al aan kerst. Dan mag ik dromen, niet dat ik alleen met kerst droom, zeker niet! Dromen over de thuiskomst van zonen en dochters. Kijk eens om je heen in je gezin, je woonplaats, het land, in de wereld. Zoveel onzichtbare gebrokenheid zoveel verdriet en pijn. Er gaan dagen voorbij dat ik de krant met alle nieuws bewust niet wil zien of horen. Klopt alles nog wel wat je leest in de Bijbel? De boodschap over Jezus in een kribbe? In de tijd van Jesaja was er weinig ruimte voor dromen. Lees het Bijbelboek er maar op na. Jesaja staat behoorlijk vol met verhalen over zonde, oordeel en onheil. Mijn vraag aan jou is, geloof je nog? Droom je nog? Verwacht je nog? Was en is het nog mogelijk om te hopen op en dromen van vrede waaraan geen einde zal komen?( vers 6) Jesaja doet het! Hij verwijst zelfs naar de overwinning van Gideon op de Midianieten ( Richteren 7) Vandaag breng ik een boodschap van hoop! Geen boodschap van oordeel maar hoop. Hoop doet leven. Daarom houd moed, breng hoop aan hen die hongeren en geen uitzicht hebben of enige hoop. Breng hoop! 16 Januari 2021 organiseer ik een Workshop in Stadskanaal aan Hoogveen 9. Geef je op via mail: hartvoorvrouwen@outlook.com. Op deze manier kun je leren om te kijken, te luisteren, en te schitteren. Meer weten? Mail gerust.

Rechtvaardige Instituut voor vrouwen en mannen met SPREEKKOOR

Een nieuwe beweging van vrede-stichters. Niemand kan een idee stoppen waarvoor de tijd nu is gekomen. Vrouwen zijn veel te vaak en veel te lang stil of onzichtbaar in deze wereld. Wij als Academie Zij Schittert richten een koor op waar iedereen zich kan aansluiten van diversiteit met veel vrouwenstemmen. Met de bedoeling om meer ruimte te maken en meer ruimte te geven aan uitzonderlijke, begaafde gedurfde en wijze vrouwenstemmen om deel te nemen aan dit waarheidsprekend koor. Spreken en een stem zijn voor hen die niet of nauwelijks kunnen spreken. Vrouwen die gevangen zitten in een web. Dit is geen nieuw gevecht-Het is een heel oud gevecht. Sluit je aan bij Z.S.A. Dit is voor jou! Het is nu tijd om op te staan!

Hoe mannen en vrouwen samen kunnen werken in een helingsproces. Kijk nog eens goed om je heen. Wat zie jij dan in de wereld? Wie oh wie heeft jou nodig? Zie je het nog? Kom naar de Workshop Zij Kijkt, Zij Luistert, Zij Schittert. hier leer jij om de ander mee te nemen om liefde te brengen in deze hongerige wereld. Heb lef! Ja hier moet je lef voor hebben. Net als Paulus iedere dag naar de synagoge ging om daar te spreken voor hen die geen stem hadden. Samen als mannen en vrouwen werken aan een betere wereld door die stem te zijn voor die geen stem hebben. Om waarheid te spreken over jou en mij hebben we Gods kracht nodig. Verlies dus daarom nooit je hoop! Er is een soort leegte in de wereld gekomen waardoor mensen niet meer dromen. Wat is de echte nood in harten van mensen om je heen? Leegte kan in de diepte vaak honger zijn naar Gods woord. Er is een honger in de wereld die groot is er is nood! Samen optrekken. Welke nood je ook hebt, welke afkomst je ook hebt, Hij heeft jou op het oog. Welke misstap die jij hebt gedaan maakt niet uit, maak opnieuw vandaag een keuze die je leven totaal vernieuwd! Jesaja 11:1. Meld je aan voor het Spreekkoor en wordt lid voor € 5.00 per maand van een Rechtvaardige instituut voor mannen en vrouwen. Spreek voor hen die niet kunnen spreken. Sta op en schitter. Jesaja 60:1.

Vuur!!

Dicht bij het vuur. Op weg naar Bethlehem wat betekend Broodhuis. Heb jij ook honger naar Gods woord? Je bent op zoek en je kunt geen brood vinden? Er is een honger in de wereld, in je omgeving, je gezin, je familie die ontzettend groot is. We zijn allemaal een druppel en samen zijn we die grote oceaan. Toch zie je om je heen dat de wereld je omgeving en kerken scheuren! Nog even dan beginnen wij met Cup cakes bakken voor hen die hongeren naar meer, meer van Gods geest. Wat mogen we verwachten van deze Cup cakes. Deze Cup cakes krijgen allemaal verschillende namen. Zeg jij nou dat is voor mij ik wil mee helpen om Cup cakes te bakken? Meld je dan nog vandaag aan! Meer info? Mail gerust! Samen op weg naar de toekomst met een helingsproces en een Cup cake? Nee wij verklappen nog niet alles. Wij hebben visie voor de kerk van de toekomst. En jij? Ben jij nog in vlam en vuur? Wil Jij de druppel zijn die zo nodig is binnen onze Organisatie en Stichting om samen die oceaan te zijn? Wil jij ook een stem zijn in ons spreekkoor? Wacht dan niet en meld je aan! Er is een dirigent aanwezig! Ook jouw stem is nodig! Mannen!!??Meld je aan om samen dat spreekkoor te zijn ook jullie stemmen zijn hard nodig voor hen die niet kunnen spreken.. God wil jouw, je gezin, je familie, je generatie, je kinderen en je kinderen zegenen. Laat echte nood beantwoord worden. Wij trekken aan de nood bel! Wakker worden! Welkom! Nodig je vrienden en vriendinnen ook uit! Ga met ons naar het vuur! Samen optrekken richting de Heere God.

Verwachtingsvol uitzien naar het (kerstkindje) Jezus. Als kind verwachtte ik met kerst een verrassing. Wat het was wist ik niet maar ik was vol verwachting naar wat er zou gaan komen rondom kerst. Er was iets in mij gelegd wat te maken had met verwachten. Als kind weet je niet zo goed wat je dan zou mogen verwachten. Maar rond kerst keek ik, wachtte ik en zat ik voor het raam af te wachten. Waarschijnlijk wachtte ik op het kindje Jezus. God had immers een belofte gegeven voor ons allemaal dus ook voor mij. Ik leerde dit op de zondagschool. Beloofd is beloofd, dacht ik als kind. De Bijbel staat vol met beloften voor jou en mij, daar hebben we er de afgelopen dagen al heel wat van voorbij zien komen. En anders dan in mijn eigen leven-betekend ‘beloofd’ bij God altijd ‘beloofd’. in Handelingen 10 krijgen twee mannen afzonderlijk van elkaar een visioen. Droombeelden. Lees de tekst nog eens door en onderstreep alle beloften die in deze ontmoeting naar voren komen. Kracht dat is wat we nodig hebben. Kracht om in verwachting van Gods koninkrijk voluit in het hier en nu te leven. Makkelijk? Nee vooral nu niet! Toch wil ik je hoop brengen met een bemoediging om te wachten op Jezus. Verwachtingsvol uitzien naar Zijn belofte aan ons gegeven. Welke belofte uit Gods woord put jij je kracht? Put jij kracht om jouw dromen die aansluiten bij Gods droom waar te maken? Waarom is deze belofte voor jou belangrijk? Bid met mij vandaag om de kracht van de heilige Geest, zodat deze belofte zowel je hoofd, hart als handen vult. Nog steeds verwacht ik net als toen ik een kind was, en blijf verwachtingsvol uitzien zittend voor het raam naar Zijn komst. Want een kind is ons geboren een zoon is ons gegeven. En jij? Wacht jij nog?

Een kerstgroet met SCHITTERINGEN! Voor jullie een kerststerkoekje. Ik wens jullie samen met mijn team gezegende kerstdagen toe, dagen met hoop. Hoop voor de toekomst. Blijf dicht bij het vuur! Blijf verwachten als een kind! Ik wil graag met jullie eindigen met een gebed. Vooral in deze moeilijke tijd hebben we elkaars gebeden zo hard nodig. Bid je mee? Bid je mee voor hen die geen stem hebben? Bid je mee om samen het koor te zijn van vele vele stemmen? Heer, uw woord staat bomvol beloften. Beloften waar ik mijn dromen op mag bouwen. Ik vraag of U door uw Heilige Geest mijn hoofd, hart en handen wilt vullen met uw woorden, waaraan ik kracht mag ontlenen om mee te bouwen aan uw koninkrijk, dat ik verwacht! Heer uw belofte houdt stand voor ons allemaal. Breng ons de stemmen Heer opdat we samen het spreekkoor kunnen zijn om ons stem te laten horen met het geluid van vrede op aarde voor ons allemaal.

Ik wens jullie namens het team van organisatie ‘Hart Voor Vrouwen’ en de Stichting ‘Zij Schittert’ Academie een gezegend kerstfeest en een gezond en gelukkig Nieuw Jaar. Neem veel van de heerlijke kerststerkoekjes en blijf verwachten! Hij pakt uit en verrast ons! Vergeet niet je aan te melden en wordt lid van ons spreekkoor om een stem te zijn voor hen die geen stem hebben. Mailadres:hartvoorvrouwen@outlook.com

Hart gr team Academie Zij schittert Stadskanaal. Hilary, Karina en Geeske.

Nieuwsbrief December 2020 Kerstgroet met Schittering.

Lees ook

Nieuwsbrief December 2020 Kerstgroet met Schittering.

Hiermee meld je je aan voor de Academie:

Zij Schittert Academie

Nieuwsbrief December 2020 Kerstgroet met Schittering.

Hiermee meld je je aan voor deze activiteit: