Wijd en Diep ‘Zij Schittert’ Academie

Het is tijd voor ANDERS Bijbels Onderwijs

Het Bijbels onderwijs moet anders en daarom publiceer ik hoe het anders moet. We moeten af van het beeld wat er altijd was. Er mag nu een nieuwe leer methode gebracht worden om de kerk van Jezus in beweging te krijgen. We hebben elkaar daarvoor nodig. Het is tijd voor een wijde en diepe verbinding. Zonder verbinding gaat het niet lukken. Verbinding maakt sterk.

Anders lesgeven deed ik altijd wel al als zangpedagoog, als dirigent, en als coach in bevrijding. Toch moeten we ook eerlijk zijn omdat we soms oplopen tegen systemen en patronen in ons zelf en binnen de kerk. Wij zijn de kerk dat mogen we nooit vergeten. We moeten beginnen in onszelf om deze patronen te doorbreken. Daarom ben ik begonnen met alleen maar de stilte op te zoeken en de Bijbel er op na te lezen maar vooral wat God bedoelt met ANDERS onderwijs. Er staan in de Bijbel zoveel prachtige teksten waar het gaat over ANDERS onderwijs maar lezen erover heen omdat het oude ons zo makkelijk af gaat.

De wereld schreeuwt om ANDERS onderwijs

We zijn letterlijk beland in een impasse. Het wordt tijd dat de kerk van Jezus samen bindt. Schouder aan schouder opstaan vanwege de oogst die klaar ligt om binnen gehaald te worden. Het kan zo niet langer doorgaan is mijn mening. Ik zie broers en zussen vastlopen. Gods hart huilt. Ik ben begonnen aan kerkonderzoek. Onderzoek naar waar het fout gaat binnen de kerk. Veel mensen lopen weg uit de kerk. De jongeren hebben er geen zin meer in. De jongeren zijn moe. Maar helaas zien we dit patroon niet alleen bij jongeren maar ook bij ouderen. Veel mensen zijn teleurgesteld in de kerk en lopen vast en zijn gefrustreerd. De wereld die steeds duisterder wordt schreeuwt om aandacht en dat niet een klein beetje. Ik heb veel dingen opgeschreven en weet bijna zeker dat dit een hele klus gaat worden en er muren worden opgeworpen. Er is veel jaloezie, rivaliteit, afgunst, afwijzing, haat, nijd en twist, vergeet ook de concurrentie strijd niet. Zo zijn we geen lichtdragers. Toch vraagt God ons om het zout en het licht te zijn op aarde. God zelf wil ons vanuit Zijn woord helpen met ‘omdenken’.

Als lichtdrager ben je geschapen om licht te brengen in je eigen levenshuis en om je vandaaruit te verbinden met anderen. Dat is het verlangen van de hemel zoals Jezus’ laatste opdracht was om de wereld in te trekken en aan ieder schepsel het goede nieuws bekend te maken. ( Markus 16:15)

Jozef had geen familie en geen kerk waar hij zich comfortabel kon laten voeden. Wij hebben genoeg keuze en toch gaat het fout. Jozef wás kerk: hij bracht licht in de duisternis. Wij zijn de kerk. Wij hebben dezelfde opdracht maar hoe kan het dan zo fout gaan en wij de ander niet meer hoger achten dan ons zelf. Jozef werd gevoed vanuit de hemel, om het goede nieuws met wijsheid en waarheid te brengen. Zijn wij die voeding kwijtgeraakt of zijn we het zat. Breng jij als eerste al het goede nieuws? Ben jij volwassen Christen? Zijn allemaal vragen die ik mijzelf stelde. Een dialoog voeren met jezelf op basis van liefde., dus geen veroordeling, kan het verschil maken in je persoonlijk leven en naar de ander. Gods gemeente ziet er heel anders uit dan zoals het er nu soms uitziet. Alles, alles begint met onderwijs. Nu is het tijd voor ANDERS onderwijs in een nieuw seizoen met kleur, drama en muziek! Lichaam, ziel en geest. Daar begin ik mee. De eerste cursus zal gaan over ons lichaam. Misschien mag ik je een vraag stellen? Hoe vaak ben jij op zoek gegaan naar je identiteit of heb je iets gehoord over een identiteitscrisis?

Geest/Ziel/Lichaam/Zelfzorg/Binnen/Buiten

Waar het echt over gaat is onze geest, ziel, en lichaam. Je kent misschien wel de tekst uit Genesis 3:19. Stof ben je en tot stof keer je terug. 1 Tessalonicenzen 5:23. Wanneer je overlijdt, blijft je ziel niet op aarde. (Vrouwen Bijbel) Het vergt enorm veel tijd voor mij om dit uit te werken. ANDERS onderwijs? Hoe dan? Toch is het zo de moeite waard omdat de opdracht en de roeping voor mij duidelijk is. We hebben als leden van het Lichaam van Christus een verantwoordelijkheid die we op moeten pakken. We moeten in beweging komen. Lukt mij dit alleen? Nee, zeker niet! Ik heb jullie nodig juist omdat het over jullie gaat. God ziet naar je uit en Hij alleen ziet ernaar uit om je ANDERS te onderwijzen maar ook om je anders te leren denken. Hij wil je leren om voor jezelf te zorgen. Zelfzorg. Ik neem jullie graag mee op reis in mijn visie voor ANDERS Bijbels onderwijs.

Laat ik beginnen met het schrijven over ANDERS onderwijs. Het is tijd voor een merkwaardige opleiding. Ik ben enthousiast over de nieuwste onderneming die ik over een paar weken mag lanceren in deze wereld die schreeuwt om ANDERS onderwijs. Het ANDERS onderwijs gaat mensen in beweging brengen. Daarom Introduceer ik de ‘Wijd en Diep’ Academie!

Think about things different. Dat is een quote die precies past bij ANDERS onderwijs. Denk over dingen ANDERS. Ik werk en droom over een soort van heropvoeding. Er zijn in dit nieuwe seizoen zoveel dingen die ik moet afleren en opnieuw moet leren, inclusief hoe ik heb geleerd om te leren! Hier mag je zuchten juist omdat het een hele klus is dat heropvoeden. Hoe gaat het met onze opvolgers, onze kinderen de volgende generaties? Zij hunkeren naar vernieuwing, wist je dat? Geen stoffige zalen met hetzelfde stof en onderwijs. Al heel lang droom ik over ANDERS onderwijs. Gebed en opoffering was daarvoor nodig maar soms ook een prikkel die van een andere kant kwam. Soms hebben we die prikkels nodig om gesloten deuren te openen die diep in ons zijn verborgen. Diep in ons kan er soms iets dood zijn wat tot leven geroepen mag worden en dat deed ik. Wat door is mag tot leven worden geroepen.

God reikt soms sleutels aan als wij ons maar overgeven. God vraagt van ons ook vrijgevigheid, Hij wil ons helemaal. Hij wil ons lichaam, ziel en geest voeden zoals Hij het wil. Niet mijn wil, maar Zijn wil. Overgave is een hartzaak. Hij wil je hele hart. Dan pas kunnen we op missie gaan als een discipel van Jezus.

Hoe hebben jij en ik geleerd om te leren?

Er bestaat een woord wat heet: pedagogiek. Een pedagoog kijkt wijder en dieper. Als voormalig zangpedagoog merk je dat pedagoog zijn een verantwoording met zich meebrengt. Als voormalig zangpedagoog, coach en trainer gaf ik ANDERS les. Maar wat is nou precies een pedagoog? Het is een woord dat de manier aanduidt waarop leraren lesgeven: hun stijl, theorie en hun methode met de manier hoe ze lesgeven in de praktijk. We zijn allemaal gewend geraakt aan een bepaalde pedagogie in onze educatieve en onze religieuze instellingen. We komen muffige zalen binnen, zitten in rijen, aan bureaus of in stoelen of kerkbanken, en luisteren daarbij naar één persoon die praat en ons onderwijst. Er wordt verondersteld dat deze persoon de expert is en ons informatie zal geven die uiteindelijk of misschien en hopelijk van invloed zal zijn op de manier zoals we denken en leven. Van ons wordt er niet echt verwacht dat we betrokken zijn of deel willen nemen. We lijken te hebben geaccepteerd dat dit de beste manier is om als expert informatie over te brengen naar de menigte die voor je zit, en of we het nu hebben over puberende kinderen of volwassenen in een klaslokaal, collegezaal of een zaal binnen de kerk het lijkt allemaal op hetzelfde. Er is stof er is lauwheid maar vooral geen beweging meer. We weten inmiddels wel dat de meeste mensen op deze manier niet het beste leren wanneer alles steeds hetzelfde lijkt te zijn. Er is geen uitdaging meer. Het lijkt erop dat zich nog meer problemen voordoen. De experts hebben allemaal de neiging om er hetzelfde uit te zien. Afgelopen jaren heb ik eens goed om mij heen gekeken en ben verwonderd over de stijl van leren maar ook de stijl van leraren, pedagogen, docenten etc… Deels komt dit omdat ze vaak uit vergelijkbare achtergronden en culturele contexten komen. Waarschijnlijk hebben ze allemaal hetzelfde materiaal en op dezelfde manier geleerd hoe het zou moeten. Wat zou er gebeuren als we ons een andere manier van leren zouden kunnen voorstellen? ANDERS onderwijs betekend echt ANDERS.

ANDERS onderwijs betekent echt ANDERS

Ik vind onderwijs heel belangrijk. Met name Bijbels onderwijs. Ik zie helaas moeheid bij de mensen over de manier waarop het moet gebeuren. 7 jaar heb ik achter mij liggen waarop ik het Bijbels onderwijs een ANDER jasje gaf. Het was God die mij opnieuw riep om vrouwen te onderwijzen. Ik zie nu pas dat dit pas een begin was van een groot avontuur die nu voor mij ligt en het nu moet gaan uitwerken. De veertig jaren die achter mij liggen was het God zelf die mij onderwees. Hij bracht me naar de grootste universiteit om daar de lessen te leren die ik nu mag uitdelen aan anderen.

Ik zie te veel mensen die moe zijn van het onderwijs die al jaren hetzelfde is en daarom introduceer ik nu de ‘Wijd en Diep’ Zij schittert Academie in Stadskanaal. Het is onderwijs wat vraagt naar meer. Ik wil daarnaast nieuwsgierig blijven en steeds opnieuw met anderen sparren over mijn droom en ANDERS Bijbels onderwijs. Ik wil vooral de nadruk leggen op VERBINDING: verbinding in lichaam, ziel en geest. Verbinding in een ontwrichte wereld. Maar ook verbinding met de schepping en de Schepper. Ik geloof dat alleen die lagen van verbinding het onderwijs in wijsheid zullen vertalen. Ik zie een wereld die schreeuwt om ANDERS Bijbels onderwijs. Uitgangspunt is het daad werkelijk leiden van een grenzeloos leven.

Ik vroeg me ook vaak af waarom er in verschillende kringen over verschillende onderwerpen nooit wordt gesproken binnen het Bijbels onderwijs, en waarom niet? Wat voor soort onderwerpen hebben mensen nodig in het hier en nu om goed en gezond te kunnen leven? Wat voor soort en welke stemmen worden er niet vaak uitgelicht? Wat zouden wij hierin kunnen veranderen?

Om deze en vele andere reden heb ik de Wijd en Diep Academie in het leven geroepen omdat het wijd en diep is. Het ANDERS onderwijs is wijd en diep. Het begint klein en heel voorzichtig, met één cursus over zelfzorg. Maar heb nog veel unieke cursussen voor de komende maanden vanaf augustus 2024. Hoe en wat? Daar hoor je binnenkort meer over op deze website.

Cursussen voor de toekomst komen eraan

  • Transformeer uw leven met zelfzorg. (Lichaam)
  • Het opsporen en weerstaan van giftige culturen.
  • Baanbrekende discussies over genderdynamiek.
  • Van een nieuwe identiteit naar een genezen zelfbeeld. (Ziel en Geest)
  • Wat doen we met onze gaven en talenten.
  • Waartoe ben ik geroepen.
  • Verwaarlozing/hoe kom je er vanaf.
  • Drama/Lachen/Muziek/ En nog veel meer!
  • Samen aan de Koningstafel. (Geest/Ziel/Lichaam.

Speciale aanbieding ANDERS Bijbels onderwijs

Ik zou het geweldig vinden als je deel neemt aan dit wederzijds transformerende, merkwaardig ANDERS onderwijs. Ik bied jou voor de eerste cursus die online van start gaat 50% korting met een code ANDERS2024. Stuur deze code naar mail:hagarsstem@gmail.com. Als je de eerste bent die reageert ontvang je nogmaals 50% korting. Zo gauw als jij je aanmeld ontvang je alle info die je nodig hebt om voor dit ANDERS onderwijs deel te mogen nemen. Bewaar de code voor het geval IK het kwijtraak, maar als je waardeert wat je ziet, zou ik het leuk vinden dat je dit ook deelt met je vriendinnen.

Speciaal ANDERS onderwijs voor BINNEN en Buiten

Waar ik ook mee bezig ben is om groepen vrouwen uit te nodigen om mee te gaan naar Spanje. In Spanje woont een vriendin en een gebed zus. Zij verhuisde van Nederland naar Spanje. Wat een geweldige unieke kans die we niet mogen liggen om daar het evangelie wijder en dieper te mogen brengen. Het ANDERS onderwijs is Wijd en Diep en wil ik grenzen verleggen door naar andere locaties te gaan en om daar vrouwen uit te nodigen die verlangen naar ANDERS Bijbels onderwijs.

Ik denk dat het tijd is voor een unieke, merkwaardige maar vooral speciaal ANDERS Bijbels onderwijs dat uiteindelijk leidt tot een grenzeloos eindeloos gezond en vrij leven voor geest, ziel en lichaam. Dit onderwijs gaat naar binnen en naar buiten. Dat betekend dat er ook lessen worden voorbereid om naar buiten te gaan. We zijn met bijzondere locaties bezig om het Bijbels onderwijs Wijd en Breed te zien. We willen ons uitstrekken als een arend die zweeft op de wind van de Geest.

Bedankt voor het lezen. Hef je hoofd omhoog en leer van Hem het ANDERS onderwijs. Schrijf je in voor de terugkerende nieuwsbrief en om mijn werk te steunen. Samen staan we sterker door ons te verbinden. Lieve gr Geeske.

Deel het bericht met anderen

Andere blog- en nieuwsberichten

Wijd en Diep ‘Zij Schittert’ Academie

Hiermee meld je je aan voor de Academie:

Wijd en Diep ‘Zij Schittert’ Academie

Hiermee meld je je aan voor deze activiteit: